Horse Ball

El Horse-Ball es un esport que es juga entre dos equips de sis genets/amazones (és un esport mixte) on s’ha de recollir una pilota del terra que esta provista de sis anses de cuir, sense desmuntar del seu cavall .

Utilitzant un joc d’atac i defensa s’ha intentar marcar a les cistelles (situades
a 3,5 metres d’alçada) que estan situades als extrems del camp.

La velocitat i el vigor del joc requereix que els jugadors tinguin un profund coneixement de les normes, i un excel·lent nivell d'equitació.

Aquest joc adquireix un gran valor amb el desenvolupament de l’esperit esportiu i la seguretat tant del cavall com del genet.

Aquest esperit esportiu es la essència de tots els esports col·lectius i constitueix la pedra filosofal del Horse-Ball.

Els partits tenen una durada de dues parts de 10 minuts, amb un descans de 3 minuts entre les parts.

Els fundadors del Club Eqüestre Esportiu les Alforges van conèixer l’ existència d’aquest esport a França i van formar el primer equip de horse-ball de Catalunya l’any 1997, constituint la 1ª Lliga Catalana, al principi, amb tan sols dos equips, el Banyoles i l’Osona.

No obstant això, aquest esport ha tingut una molt bona acollida i ha prosperat molt ràpidament. Actualment la Lliga Catalana consta de 45 equips, repartits en 6 categories diferents, que juguen d’octubre a juny.

Tot i la gran importància que te el horse-ball en el nostre club no es la única disciplina que acollim, ja que els alumnes participen regularment en proves oficials d’ altres disciplines com la Doma clàssica, el Salt d´obstacles,o les proves de ponis.